Deze cake is gemaakt van uitsluitend thee, geplukt in het voorjaar van wilde bomen. Dit maakt dat de thee een fris karakter heeft en een mooie complexiteit. De thee is nog jong, maar je merkt al wel meteen de zachtheid en complexiteit die in de loop van de jaren zullen toenemen.
Deze thee groeit in een erg bergachtig gebied. Luo Gan ligt op een hooggelegen plateau met een vochtig moesson klimaat. er groeien veel andere plantensoorten tussen de theebomen wat zorgt voor een biodiversiteit klimaat waardoor ziektes moeilijk/geen kansen krijgen. Dit gebied ligt tussen 3 grote dammen, dus ook 3 rivieren waardoor dit een goed gebied was om veel theeplanten te planten. Door de ligging is dit een gebied geworden waar hoog kwalitatieve thee vandaan komt. Deze theebomen zijn van de subtropische grootbladerige soorten (DaYe)
- Herkomst: China
- Regio: Yunnan, Gong Zhang Ancient Tea Area
- Hoogte: 1580 Meter
- Cultivar: Yunnan large-leaf tea bush species (100-300 years old Gushu)
- Geplukt: 1 Bud en 1 of 2 blaadjes
- Oogstperiode: 25 April 2019
- Geperst op: 9 November 2019
- Infusie: Helder geel
- Aroma: Bloemen, honig, melasse, kruidig
- Smaak: Zacht, zoet, licht astringent
- Body: Medium
- Gradatie: High End
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee, groeit in een bio divers gebied waar geen bodemverbeteraars of pesticiden gebruikt hoeven te worden
Recept:
12 gram, 1 liter zacht water, 100 graden, 2 minuten trekken
Chinees Gong Fu Cha: 8g thee, 120 ml zacht water, 5 seconden wassen: 13 infusies: 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, 35s, 40s, 55s,
70s, 90s, 120s, 150s, 180s
Cake weegt 100 gram
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.