Tisane

Rooibos

Rooibos komt van nature voor in de omgeving van Cederberg en is een plant uit de familie van de vlinderbloemen. Hij wordt ongeveer een halve tot een meter hoog en bloeit met gele bloemen.

Sinds 1930 wordt de plant voor infusies gekweekt. De 10 mm lange, naaldachtige blaadjes zijn groen als ze worden geplukt. De blaadjes worden gekneusd en nat gemaakt om een chemisch fermentatieproces op gang te brengen en blijven een nacht opgestapeld liggen. Hierdoor ontstaat de mooie donkerrode kleur. De volgende dag worden ze in de Afrikaanse zon uitgespreid om te oxideren. Ze worden hierna gedroogd en verpakt.

Kruiden

Onze kruideninfusies komen voornamelijk uit Oostenrijk en Azië en bevatten geen cafeïne. De melanges zijn heerlijk om zo te drinken terwijl je met de pure kruiden ook lekker zelf een samenstelling kunt maken. Aan de ayurvedische infusies worden vaak gezondheidseigenschappen toegekend.

Vruchten

Vruchten zijn goed te gebruiken om een warme infusie te maken maar zijn ook erg smakelijk in ijsthee. Neem de helft van de aangegeven hoeveelheid zacht water en het aangegeven gewicht vruchten. Zet de infusie zoals aangegeven in het recept en vul de andere waterhelft aan met ijsblokjes. IJskoud genieten!

Maak ook eens een theepunch:

230 gram witte suiker, 230 ml sterke zwarte thee (bv Quimen), 1 liter sinaasappelsap, 1 liter ananassap en 2 liter Ginger Ale. Eventueel aanvullen met verse vruchten en genieten maar.