Over ons

Op de wereld zijn veel gebieden met prachtige theeplantages. Het kweken, plukken en bewerken van theebladeren is een proces dat met veel zorg en aandacht gebeurt. Er komt veel kennis en ervaring bij kijken. Vaak is de kennis van vader op zoon overgedragen en hebben de theeboeren werkelijk liefde voor hun producten. Dat vind ik mooi.

Mijn drijfveer is dan ook om die heerlijke theesoorten van hoge kwaliteit – die ik heb leren kennen en waarderen tijdens mijn vele reizen – toegankelijk te maken voor de Nederlandse consument. Want waarom zouden we in Nederland dan genoegen nemen met thee van lage kwaliteit?

Bezoeken van theeplantages

Steeds meer consumenten zijn bewust bezig met hun voeding en willen puur en eerlijk eten. Dan ligt het voor de hand om ook kritisch te zijn op wat we drinken. De thee van Tea in Motion is puur, eerlijk en zo mogelijk biologisch. Hiervoor zijn wij in het bezit van een Skal-certificering. De meeste theeplantages hebben we zelf bezocht. Meerdere keren per jaar ondernemen we een reis en bezoeken we enkele van de theeplantages waarvan wij onze producten inkopen. Zo kunnen we garanderen dat de plukkers van de theeboeren met wie we samenwerken een eerlijk salaris krijgen om van te leven. De meeste theeplantages liggen ver buiten de bewoonde wereld op een berghelling dus hele gezinnen wonen op de plantage. We weten daardoor dat plukkers de zorg krijgen waar ze recht op hebben en hun kinderen naar school kunnen gaan.

Variëren tot de beste smaak

Zo schuilt er achter elke theesoort een heel verhaal. Dat maakt dat ik zo’n fascinatie heb voor dit product. En het is mijn liefde voor thee die me zo enthousiast maakt. Dit product, waar zoveel zorg en aandacht aan wordt besteed, wil ik graag naar Nederland halen en ervoor zorgen dat jij ervan kunt genieten. Daarom vind je ook bij elke theesoort een recept. Hiermee kun je spelen, bijvoorbeeld door te variëren met de watertemperatuur of de hoeveelheid thee. Zo vind je de smaak die jij het lekkerst vindt.

Neem een moment voor jezelf of samen en ga lekker zitten met jouw verse gezette, unieke kopje kwaliteitsthee. Dat is toch genieten?

Horecaondernemer of grootverbruiker? Neem contact met ons op door een mail te sturen naar info@teainmotion.nl

Geniet!

Warme theegroet van Anja Schukkink
Dutch Tea Champion 2016