Zwarte thee mat lange slanke bladeren en een zijdezachte smaak
Deze thee groeit op de uitlopers van de Kilimanjaro in Tanzania. Tanzania is een thee producerend land. Wat er verbouwd wordt, is CTC thee, die in melanges voor theezakjes wordt gebruikt. Er groeide vrijwel geen thee aan de voet van de Kilimanjaro. De theetuin is begonnen als een experimenteel gemeenschapsproject, en produceert nu mooie specialty thee.
Koffieboer Bente Luther-Medoc verwonderde zich over het feit dat er geen thee groeide terwijl het klimaat er uitermate geschikt voor is. 8 Jaar geleden is ze daarom haar eigen theetuin begonnen. Ze begon thee te drogen in een kleine voedseldroger en heeft nu 5 vaste medewerker en 10 mensen op afroep die ongeveer 1x per week komen plukken. In haar theetuin wordt ongeveer 100 kg aan droge thee geproduceerd (dat is 400-450kg theeblad!).
Dat is niet genoeg voor export en daardoor is er met verschillende kleine theeboeren een project gestart in de Usambara vallei, waarvan de thee verwerkt wordt in een kleine fabriek bij de Kilimanjaro waar ongeveer 1 ton thee geproduceerd wordt naar de standaard van deze specialty thee
Dit gebied is rijk aan een grote bio diversiteit. Het wordt omsloten door het regenwoud van het Amani natuurreservaat. Het gebied heeft een prima micro klimaat en is het hele jaar door groen. De vulkanische aarde is vruchtbaar.
- Herkomst: Afrika, Tanzania, Teagarden Usambara
- Regio: Hoogvlakte van de Masai Steppe
- Hoogte: 900m
- Oogstperiode: Voorjaar (December, Januari)
- Infusie: Amber
- Smaak: zacht, vrij zoet, steenvruchten
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept: 12 gram | 1 liter zacht water | 85-95℃ | 2-5 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.