Ginseng..
De basis van deze thee is een geroosterde oolong. Deze is op de ‘normale’ manier geproduceerd en langer geroosterd.
Vervolgens is er een laagje van zoethout met ginseng poeder om de balletjes aangebracht, wanneer de thee nog nat was van het ball rolling. De smaak van deze thee is mooi in balans, de smaak van de oolong matcht mooi bij het kruidige van de ginseng en het zoet, droppige van zoethout.
- Herkomst: Thee: China traditionele oolong uit Anxi, Zuid Fujian
- Ingrediënten: Amerikaanse ginseng en zoethout poeder
- Aroma: Kruidig
- Smaak: Melk, drop, kruiden
- Gradatie: Basic
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
- Lekker bij: Peer en steenvruchten
In een Gaiwan of Yixing theepot: 95 graden 1 minuut voor de eerste 2 infusies, daarna langer
Westerse zetmethode: 12 gram, 500ml, 100 graden water, 2 minuten trektijd
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.