Zachte groene thee met een breed palet van smaken.
Boeddistische monniken en diplomaten brachten de thee naar Japan, ze namen theezaden mee uit China.
In eerste instantie werd in Japan alle thee vermalen tot poeder en opgeklopt tot een schuimig drankje zoals dit ook in China gebeurde. Dit verdween daar later.
Japanse Matcha bleef achter als een voorbeeld van een verloren bereidingswijze. Het werd door de eeuwen heen een Japanse traditie. Over de jaren wordt Japanse groene bladthee steeds populairder, inclusief Sencha. Op dit moment bestaat de theeproductie voor 80% uit Sencha. Zoals veel bijzondere theesoorten wordt deze Sencha geplukt in het vroege voorjaar.
De blaadjes worden gestoomd om hun mooie fris, groene aroma te behouden. Het diep groen/ blauwe blad kan varieeren van 1 cm lang tot kleinere stukjes die er bij het stomen af breken.
Droog hebben de blaadjes een rijk nootachtig, naar toast ruikend aroma. Je ruikt de oceaan en een hint van gebakken boerenbrood. De natte blaadjes hebben aroma’s van gestoomde asperges, gebakken boerenkool, zoete spinazie en de oceaan.
- Herkomst: Japan
- Regio: Zuid- Oost kust
- Oogstperiode: April- mei
- Cultivar: Yabukita
- Infusie: Grassig, gouden kleur
- Smaak: Complex, zeevruchtenbouillon, bitterzoet
- Gradatie: First Grade
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
- Lekker bij: Sushi, Yakitori, schaal- en schelpdieren, rijpe perziken en witte chocolade
Recept: 12 gram (5 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 80℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.