Mooie geroosterde notige tonen geven een warm gevoel
Deze Houjicha is een geroosterde Bancha, derde pluk, in het najaar. Door deze thee boven houtskool te roosteren krijgt het zijn mooie volle warme geroosterde smaak. In deze thee zit weinig cafeïne doordat het roosterproces de cafeïne voor het grootste deel laat verdwijnen. Deze thee is dan ook prima door kinderen te drinken, ook omdat hij mild van smaak is. Voor ‘s avonds is het een lekker verwarmende kop thee als je last hebt van cafeïne in de andere theesoorten.
- Herkomst: Japan
- Regio: Kioto, Uji
- Oogstperiode: vanaf september
- Cultivar: Yabukita
- Kenmerk: Typische platte naaldjes met een amber kleur
- infusie: Licht bruin
- Smaak: warm, geroosterd, noten
- Gradatie: Second Grade
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept: 11 gram (4 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 85-100℃ | 1,5 minuut
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.