Een van de 10 beste Chinese theesoorten.
Het unieke terroir geeft deze thee zijn bijzondere smaak, en wordt vaak geserveerd aan staatshoofden die op bezoek komen. Long Jing heeft een lange, indrukwekkende geschiedenis van meer dan 1200 jaar! Tijdes de Ming Dynastie kreeg deze thee het predicaat, een van de beste theesoorten van China te zijn. Keizer Shunzie was weg van deze thee, waardoor het vaak gebruikt werd als een gift van koninklijk eerbetoon.
Nog steeds wordt deze thee aangeboden aan staatshoofden die China bezoeken
Deze high end thee wordt ook wel Dragonwell genoemd. Hij komt uit Zhejiang, beroemd om de beste Long Jing!
Dit gebied rondom Longwu, 133 hectare theetuinen in de bossen wordt als beschermd gebied gekenmerkt voor de naam Long Jing
De naam is ontstaan doordat een rots bij de waterbron op een drakenkop leek. Deze thee heeft een eenvoudig glad en vlak uiterlijk. Dit is een gevuurde (in de wok geroosterd) thee waarvan de smaak door elk theeproducerend land wordt geprobeerd na te bootsen. Dit lukt niet door het unieke terroir van deze kustprovincie van Zhejiang waar deze thee oorspronkelijk groeit. Na het plukken en verwelken van de blaadjes wordt de thee gewokt om het oxidatieproces te stoppen. Deze thee groeit op een oppervlakte van 168 vierkante kilometer. Deze thee is de eerst geplukte thee dit jaar
- Herkomst: China
- Regio: Zhejiang, Hangzhou, Longwu Village
- Teagrower: Li Mi (Mr Li)
- Oogstperiode: 21 Maart 2023
- Cultivar: Long Jing 43, theeplanten zijn ongeveer 40 jaar oud
- Kleur: Zachtgroene kleur in de kop
- Aroma: Kastanje en roergebakken boontjes, lichte bloemigheid (orchidee)
- Smaak: (hazel)noten, pruimen, kastanje, mooi geroosterd
- Gradatie: High End
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Gaiwan: 4 gram | 110ml water | 100°C | wassen (5sec), 30sec, 25sec, 25sec, 40sec, 40sec
Recept: 13 gram (6 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 70-85°C | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.