Old Bush Duck Shit!?
Wei Chunshi, theeboer wilde niet dat de mooie karakteristieken van zijn thee werden ontdekt en gaf hierdoor zijn thee een onaantrekkelijke naam! Het Chinese karakter hiervan is dan ook het “scheld”woord duckshit en refereert niet naar de eendenpoep. Doordat deze boer niets wilde vertellen over zijn product ontstond er een grote nieuwsgierigheid om te ontdekken wat voor thee dit was!
De leeftijd van deze planten is ongeveer 60 jaar, thee is 2x licht geroosterd boven houtskool vuur. De blaadjes van deze cultivar zijn diep groen en vrij stug
- Herkomst: China
- Regio: Dong jiao village, Phoenix moutian
- Oogstperiode: april
- Hoogte: 400-500m
- Cultivar: Yashixiang
- Infusie: Licht geel goud
- Smaak: Zoet, bloemig (jasmijn), boter, mineralen
- Aroma: Bloemen (jasmijn), abrikoos, bruine suiker
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee, groeit in een gebied waar pesticiden en bodemverbeteraars niet nodig zijn
Recept: 12 gram | 1 liter zacht water | 95-100℃ | 3-5 minuten
Gong Fu Cha: Gaiwan 5 gram | 100ml | 100℃ | trektijd: 15 sec – 1 min, meerdere infusies
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.