‘Inca treasure’
Lapacho is de schat van de Inca’s, diep in de regenwouden van Argentinië. De Lapacho is een boom die altijd groen blijft en wel 700 jaar oud kan worden. Hij groeit diep in de regenwouden van Argentinië en Paraguay. De Inka’s gebruiken al honderden jaren het extract van de schors als lekker drankje. De inheemsen vereren de ‘boom des levens’ om zijn geneeskrachtige werking. Er worden erg veel gezondheids eigenschappen toegewezen aan deze schors. De rode infusie wordt gekregen door een deel van de buitenste bast weg te halen, de tweede laag te oogsten en te vermalen.
In de jaren 60 van de vorige eeuw is Pau d’Arco voor het eerst op inhoudsstoffen onderzocht. De Pau d’Arcoboom staat bekend om zijn bestendigheid tegen schimmels en insectenvraat. De bast is zo sterk dat dit overeen komt met de brandwerendheid van staal of beton!
Lapacho wordt gezien als een wondermiddel wat helpt bij schimmelinfecties en het reguleren van de orgaanfuncties. Daarnaast wordt gezegd dat Pau d´Arco helpt bij slaapproblemen, kan lapacho het hart versterken, kan het huiduitslag helen en zou het de bloedvaten schoon kunnen houden. Daarnaast zou Pau d´Arco positief kunnen bijdragen bij diabetes en een trage stofwisseling
Deze Lapacho komt uit het grensgebied van Brazilië en Argentinië. Het is klein gesneden, heeft een fijne milde smaak met kenmerken van anijs, zoethout, drop, aarde en licht vanille.
Dit drankje wordt warm gedronken, maar is koud ook lekker
Recept: 1 theelepel | 300ml kokend water | 10 min trektijd
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.