Deze Liu Bao heeft 7 jaar gerijpt
Deze Liu Bao is een cooked post gefermenteerde thee, waarmee bewust geëxperimenteerd is om deze te laten rijpen in theekisten, gemaakt van tropisch hout. Normaal gesproken wordt de thee bewaard in bamboe kisten. Het resultaat is dan ook best spannend, de smaak is diep, houtachtig en licht rokerig.
Liu Bao betekent ‘6 forten’ en dat zou kunnen verwijzen naar oude vestingwerken in de regio Guangxi waar deze thee wordt verbouwd. Daar stonden vroeger 6 forten.
Het verschil tussen Pu Er en Liu Bao is de blad variëteit en het langere, nattere productieproces van Liu Bao
Deze thee wordt gewaardeerd door theedrinkers die houden van thee met een robuuste en aardse smaak.
De thee is goed te drinken bij gerechten als rijk en vet, complex, pittig, aards en zoet. Door de diepgang en complexiteit is deze thee heel veelzijdig bij het diner en vult hij de rijke, zoete en hartige smaken in een maaltijd prachtig aan.
- Herkomst: Zuid-China
- Regio: Guangxi, Changwu
- Hoogte: 800 meter
- Cultivar: Gui Qing
- Oogstperiode: April 2016
- Infusie: Amber, oranje
- Aroma: mos, houtig, aards, iets rokerig
- Smaak: Houtig, iets rokerigs, kamfer, zoet gedroogd fruit
- Body: Vol, zacht
- Gradatie: Premium
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
- Lekker bij: Geroosterd vlees, BBQ en wild, Dim Sum, Hot Pot, Paddenstoelen en truffel, chocolade desserts, noten en karamel
Gaiwan of Yixing pot: 7 gram | 110 ml zacht water | 95-100℃ | korte trektijd 10-30 sec
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.