Thee uit een ongerept natuur gebied omgeven door bergen en rivieren.
Met een klimaat van koude mistige winters en warme natte zomers, heerst hier een klimaat waar theeplanten van houden. De theebomen groeien hier wild, dat wil zeggen dat ze niet in nette rijtjes worden aangeplant maar kris kras door elkaar. De blaadjes worden daardoor ook allemaal handgepluk en na het bewerken in de zon te drogen gelegd. Deze thee noemen ze Sheng tea, zoals in China de Sheng zongedroogd betekent. De thee groeit op de hellingen van Mount Phu Fa die 1625 meter hoog is. Dit deel van Noord Laos ligt erg geïsoleerd van wegen of een vliegveld. Het meeste transport gaat over het water en duurt zo’n 3 dagen. Je kunt je wel voorstellen dat dit een schone omgeving moet zijn in een prachtig natuurgebied.
- Herkomst: Noord Laos
- Regio: Phongsali, Mount Phu Fa
- Hoogte: 1500 meter
- Oogstperiode: April, Mei
- Infusie: Donkerrood
- Smaak: Vol, zacht, rond en subtiel zoet
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept:13 gram | 1 liter water | 80-100℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.