Wilde zwarte thee, hoog uit de Vietnamese bossen met een heerlijk zoete geur en zachte smaak.
Deze bomen groeien in het wild, onbeheerd in de Vietnamese bossen. Ze worden daardoor ook niet gesnoeid. Dit gebied grenst aan Yunnan (Zuid-China)
De blaadjes worden naar de kleine theefabriek gebracht, waar ze binnen verwelken.
Dit is een nauwkeurig proces en de speciale methode van voorzichtig kneuzen en oxideren, zorgt er voor dat het oxidatie proces vertraagd wordt. Hier door ontwikkelen de blaadjes een complexe smaak.
Na het drogen/roosteren, worden de blaadjes zorgvuldig vermengd met de bloemen en verpakt.
Ylang Ylang (spreek uit als eelang-eelang, met de nadruk op de eerste lettergreep) bloemen zorgen voor deze prachtige toevoeging in een mooie zwarte thee.
Letterlijk betekent de naam van de bloem ‘wildernis’, wat verwijst naar de natuurlijke leef omgeving van deze plant.
De olie van bloem wordt veel gebruikt in aroma therapie omdat de geur zou kunnen kalmeren. Het zou het geheugen en de waarneming kunnen verbeteren.
- Herkomst: Noord Vietnam
- Regio: Lao Chai
- Bloemen: Kleine bio tuin in Dalat
- Hoogte: 1200 meter
- Cultivar: Bio, fairtrade wilde zwarte thee, Assam variëteit (Red Shan)
- Oogstperiode: April
- Infusie: Koperrood
- Aroma: Zoet, bloemig, mout, donkere chocolade
- Smaak: Zacht, zoet, warm bloemig
- Body: Medium
- Gradatie: Premium
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja, geen toegevoegde olie of geurstoffen
Gaiwan of Yixing pot: 5 gram | 110 ml zacht water | 95℃ | korte trektijd 30 sec-1 min
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.