Deze thee is gemaakt van blad van de theebomen die in Zuid Yunnan groeien op de berghellingen van Menghai.
De bomen zijn zo’n 200-300 jaar oud. Ze groeien natuurlijk in de bossen. Ze worden niet bemest en er worden geen bestrijdingsmiddelen toegepast. Deze oude bomen groeien langzamer dan thee in theetuinen. Hierdoor is de smaak van de thee karakteristieker dan van geteelde thee.
Meestal wordt van dit blad Pu Er gemaakt maar nu is er een zwarte thee van gemaakt.
Dit is een van de mooie Chinese zwarte theesoorten met de klassieke caramel smaak. De smaak is vol en diep, met een scherp randje
De inheemse boeren plukken de thee uit de hoge bomen. De thee oxideert tot prachtig koperkleurig en wordt zorgvuldig gedroogd en verwerkt. waardoor een kwalitatief goede thee ontstaat.
Het theeblad is mooi goud zwart, gekruld en gedraaid
De Grote Keizer van China vroeg eens aan de theemeester Lao Cha: Vertel eens, oude meester, hoe heb je een thee met zo’n buitengewone smaak kunnen maken? Dit was niet moeilijk, mijn keizer. Het enige wat ik hoefde te doen was 300 jaar wachten tot de theestruiken de ideale leeftijd bereikten, en de aarde om hun wortels al het wilde fruit op zoog en rijk en vochtig werd. Dit is het geheim…
- Herkomst: Yunnan
- Regio: Menghai, Menghai Mountain
- Cultivar: Yunnan Big Leaf Tea (assamica)
- Oogstperiode: Mei
- Infusie: Koperrood
- Aroma: Moutig, caramel, biscuit, rijp fruit, honing
- Smaak: Zacht, zoet, robuust, diep
- Body: Vol
- Gradatie: High End
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Gaiwan of Yixing pot: 7 gram | 110 ml zacht water | 95℃ | korte trektijd 10 sec-1 min
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.