Milde gele thee uit Guangdong
Er wordt weinig gele thee geproduceerd in China. Dit komt omdat het een proces is wat veel tijd vergt. Gele thee kent een extra productie stap na het maken van groene thee.
De groene thee wordt voor het rollen nat in doeken gewikkeld en op een warmtebron gelegd. Dit zorgt er voor dat de thee geen oxidatie proces ondergaat.
De warmte zorgt er voor dat de polyfenolen in de thee door een chemisch proces worden geseald, waardoor een veel mildere, fruitiger en licht kruidige thee ontstaat.
De thee kleurt ipv zwart ook meer richting geel. Het proces wordt nauwkeurig in de gaten gehouden door de teamaster om de optimale smaak te krijgen.
- Herkomst: China
- Regio: Guangdong
- Cultivar: Da Ye Qing
- Oogstperiode: Voorjaar
- Infusie: Honing
- Aroma: Zoet, exotisch fruit, kruidig
- Smaak: kruidig, fruit (papaja, mango), geroosterd, boter
- Body: Mild
- Gradatie: Mid class
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Westers recept: 12 gram | 1 liter zacht water | 75-85℃ | 1-2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.