Een mooie samensmelting van verschillende biologische kruiden vormt een lekkere aanvulling op je kruidenmelanges. Pittig, zoet en comforting
In deze mix zit foelie verwerkt. Toen we voor het eerst door de jungle van Sri Lanka liepen met een gids die veel van planten en bomen wist, vroeg hij ons om een groene ‘noot’ open te maken. Daarin zat een bruine, gladde noot van ongeveer 3cm omtrek met daaromheen een fel rood ‘netje’.
Dit helderrode netje om de noot zag er echt betoverend uit en ik heb hem goed bewaard omdat ik zo onder de indruk was van de heldere kleur onder het groene vruchtvlees!
De noot heet nootmuskaat. Dat netje is foelie en is eigenlijk een bij-product van de nootmuskaat oogst. Foelie wordt gebruikt als specerij in verschillende Aziatische gerechten, maar ook in stoofvlees en speculaas kruiden. De smaak is milder dan de nootmuskaat zelf. De kleur verbleekt na drogen tot oranje.
Bio ingrediënten: Gemberstukjes, zoethoutwortel, kaneel, citroengras, hele kardemom peulen, kurkuma, foelie
Hoe zet ik deze kruiden melange: 1 liter kokend water | 12 gram kruidenmix | 5-10 minuten trektijd
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.