Kleurrijke gebedsvlaggen, toren hoge bergen, prachtige thee!
In de schaduw van de Kanchenjunga (derde hoogste top ter wereld), omgeven door de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya, groeit deze mooie witte thee in het noord oostelijkste puntje van Nepal, tegen de grens van India (Darjeeling)
Deze biologische theetuin is niet ouder dan 16 jaar en de theeplanten zijn dan ook relatief jong. Door de hoogte, een fantastisch klimaat voor thee en de vruchtbare grond komen hier pareltjes van theesoorten vandaan. Mooi genoeg om zich te meten aan de Chinese varianten!
Deze thee wordt zorgvuldig met de hand geplukt om de jonge bladknoppen niet te beschadigen. De kleine donshaartjes op de jonge blaadjes zijn nog goed zichtbaar. De plant beschermt zichzelf hiermee tegen de kou op deze hoogte.
De smaak van deze thee is genuanceerd en complex. Bloemige tonen, noten, een mooie zoetheid en fruit kenmerken de mooie kwaliteit van deze thee
- Herkomst: Nepal
- Regio: Ilam, Shangri La
- Productie: 1 Bladknop (bud). Plukken, drogen, licht roosteren
- Hoogte: 1500-2000m
- Oogstperiode: Mei
- Infusie: Zacht geel
- Geur: Honing, kruidig, bloemig, fris
- Smaak: Gedroogd steenfruit, noten (amandel, hazelnoot), romig, kruidig, fris (vegetaal)
- Body: Vol
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
- Lekker bij: Zoet gebak, cake, zoute haring
Westerse zetmethode: 12 gram, 1 liter zacht water, 100 graden, 2-3 minuten
Gaiwan: 5 gram, 120ml zacht water, 100 graden, 45 sec, 45 sec, 30sec, 30 sec enz
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.