Pu Er van eeuwenoude bomen van Bulang Mountain. Deze ligt in zuid oost Mengahai, Xishuang-banna in Zuid-Yunnan.
De inheemse bevolking (Bulang minderheid) begon hier ongeveer 4000 jaar geleden al theebomen te planten (volgens de geschiedenisboeken) en tot nu toe is de theeproductie nog steeds de belangrijkste inkomstenbron voor de locale bevolking.
Ze plukken de thee door in de bomen te klimmen. Het plukken gebeurt vaak met bud en 1 tot 3 bladeren. Als het derde blad nog zacht genoeg is, kan het er bij. Het plukken is moeizaam en er wordt meestal zo’n 2 kilo per boom geplukt. Er wordt gezegd dat elke Bulang Dan Zhu cake wordt gemaakt van de pluk van 1 boom.
Bu lang Shan (hoge berg) raw Pu Er wordt omschreven als intens. De theebomen zijn oud. Bomen die er nu nog staan kunnen zomaar 500 jaar of ouder zijn!
Deze bomen groeien hier natuurlijk, uit de zaden die vallen.
Thee van oude bomen geeft over het algemeen een diepere nasmaak en is meer complex. De leeftijd van de bomen is niet het belangrijkst voor kwaliteit, maar zeker ook de kunst van de theemaker die de diverse batches thee ij elkaar zoekt voor de perfecte samenstelling in de cake
Bulang Mountain ligt direct naast Myanmar, het is een van de eerste plekken waar thee werd verbouwd.
De oudste theeboom die in Xishuangbanna werd gevonden in Bulang Shan is ongeveer 800-1000 jaar oud. Ik heb hem bezocht en gezien na een leuke jungle tocht 🙂
Deze thee is nog ‘jong’ De cake is in 2020 geperst
- Herkomst: Yunnan
- Regio: Menghai, Bu Lang Shan
- Hoogte: 1700 meter
- Cultivar: Old Tree Yunnan Big Leaf
- Oogstperiode: April
- Infusie: Zacht geel
- Aroma: Steenvrucht, licht mineraal
- Smaak: Zacht, mild zoet, fris
- Body: Medium / vol
- Gradatie: High End
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Gaiwan of Yixing pot: 7 gram | 110 ml zacht water | 80℃ | korte trektijd 30 sec-1 min
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.