Deze Raw Toucha ziet er prachtig uit. Hij is dan ook strak geperst, waardoor het snijden wat geduld vergt.
De Maocha (losse groene thee) was al 6 jaar geplukt voor het persen van de Tuocha in 2014. Dat betekent dat de thee al ruim 15 jaar oud is.
Het fermentatie proces komt pas echt op gang als de thee in vorm is geperst omdat dan de zuurstof tussen de blaadjes verdwijnt.
Deze Toucha is een mooie beginners Raw Pu Er omdat hij vrij mild van smaak is. De eerste infusies verraden nog niet zoveel smaak maar rond de 4-5de infusie wordt de thee interessant.
De thee is verpakt in een leuk blik!
- Herkomst: China
- Regio: Yunnan, Dali
- Hoogte: 1976 meter
- Cultivar: Yunnan Large leaf, Da Ye
- Oogstperiode: Winter
- Infusie: geel/ groen tot honing oranje
- Aroma: Subtiel tot fruitig
- Smaak: Mild, zacht
- Body: Medium
- Gradatie: Good
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Gaiwan of Yixing pot: 7 gram | 110 ml zacht water | 100℃ | korte trektijd 30 sec-1 min
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.