Deze geperste thee heeft een kenmerkende ‘nest’ vorm
Deze Pu-Ehr is gemaakt van de Camelia Sinensis Asamica. Pu-Ehr is een theesoort die een speciaal productieproces heeft ondergaan. Deze thee is gefermenteerd. Dat betekent dat er een rottingsproces is gecreërd om deze thee lang houdbaar te maken en met de jaren nog beter te laten worden. Deze Pu-Ehr Tuo Cha is geplukt in 2015, en geperst in de speciale vorm, geschikt voor een halve liter thee. De naam Tuo Cha heeft geen letterlijke vertaling maar wordt als vogelnestje aangeduid en is afkomstig van de handelsroute over de rivier Tuo. De oorspronkelijke Tuo nestjes hadden gaatjes door het midden om tijdens transport makkelijk met een touw aan elkaar gebonden te kunnen worden. De smaak van Pu-Ehr is bijzonder.
Door het speciale productieproces heeft deze thee een aarde aroma. De smaak is aards, vol en zacht zonder bitter te worden. Kortom, hier moet je over mee kunnen praten.
- Herkomst: China
- Regio: Yunnan, Cangyuan County
- Hoogte: 1800 meter
- Oogstperiode: Voorjaar 2015
- Cultivar: Da Ye varieteiten
- Gradatie: Second Grade
- Infusie: Donker bruin/zwart
- Smaak: Zacht, aarde, rijpe steenvruchten
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept:
Westers: 1 nestje | 0,5 liter zacht water | 100℃ | 3-4 minuten
Gaiwan of Yixing pot: 1 nestje, 110ml water | 100℃ | 10-45sec meerdere infusies
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.