A secret teagarden in the clouds..
Meghalaya wordt we het ‘Scotland of the East’ genoemd. De bodem, het klimaat en de regen zorgen voor een prachtige combinatie voor mooie thee. Deze thee ziet er prachtig uit met de gouden buds. De chocolade kleurige blaadjes geven een mooie donkere infusie. Een rijke, gouden infusie, genoeg om een moutige zoetheid te laten proeven met een mooie balans tussen fris en zacht.
Meghalaya betekent ‘de verblijfplaats van de wolken’. Meghalaya bestaat sinds 21-01-1972. Hierbij werden de Assam districten: Khasi, Garo Hills en Jaintia Hills samengevoegd tot een eigen provincie: Meghalaya (tussen Assam en Bangladesh)
De theestruiken zijn vrij jong (2002), de productie ligt relatief hoog en de smaak is rijk en vol. Meghalaya kenmerkt zich dan ook door een diep rode kleur, volle body en een rijk aroma. Dit komt met name door de mineraal rijke bodem.
- Herkomst India, tussen Assam en Bangladesh
- Regio: Meghalaya, oostelijk deel van de Himalaya
- Hoogte: 1000-1300 meter
- Oogstperiode: Herfstpluk
- Cultivar: Darjeeling en Chinese variëteiten
- Kleur: Koper, goud
- Smaak: Moutig zoet, kruidig, toffee, hard hout, nieuw leer, citroen, kastanje, bergamot
- Cafeïnehoudend: Ja
- Gradatie: Premium
- Biologisch: Nee, de theetuin is bio gecertificeerd sinds 2010, op dit moment is de thee niet bio gecertificeerd omdat de standaard voor Europa niet is gehaald. Dit kan komen door omliggende tuinen die niet bio zijn of het feit dat certificeringen niet op tijd rond zijn voor de oogst.
Recept: 13 gram (9 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 100℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.