Gouden theeblaadjes zorgen voor een oranje gloed van je thee
Andere namen voor deze thee zijn ook wel Golden Yunnan of Yunnan Golden Curls. De blaadjes van deze Dian Hong zijn voorzichtig in mooie lange blaadjes gerold.
Deze thee wordt ook wel Golden tea genoemd om zijn mooie goudkleurige tips. De eerste theeknoppen/blaadjes worden bij het oxideren niet bruin, maar kleuren licht tot prachtig oranje!
De smaak is romig en zacht, met tonen van zoethout en zoete rozijnen. Opmerkelijk is, dat er in Yunnan al eeuwen lang groene en post gefermenteerde thee geproduceerd wordt, maar dat de productie van zwarte thee pas in 1939 op gang kwam.
- Herkomst: Zuid West China
- Regio: Yunnan
- Hoogte: 1800-2100m
- Oogstperiode: Eind maart – midden mei
- Cultivar: Menghang Daye
- Infusie: Oranje
- Smaak: Rozijnen, zoethout, cacao, bruine suiker
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept: 12 gram | 1 liter zacht water | 80-95℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.