Met een zacht, zoet aroma van krenten en caramel en een volle smaak is dit een aanrader
Andere namen voor deze thee zijn ook wel Dian Hong, Golden Yunnan of Yunnan Golden Buds. De blaadjes van deze Yunnan Gold zijn voorzichtig bewerkt tot een prachtige zwarte thee. De mooie gouden tips geven de infusie een mooie amber kleur. Ook koud gedronken of als ijsthee blijft deze thee mooi zacht en wordt niet astringent of bitter.
Deze blaadjes zijn vaker op te schenken. Bij het zetten ontvouwen de blaadjes zich en verschijnt een prachtige amber kleur. De smaak is prachtig in balans. Licht zoet, met tonen van cacao, rozijnen, blauwe druiven, bruine suiker, honing, caramel en een subtiele aardse ondertoon. Prima te drinken op elk moment van de dag een lekker bij veel gerechten, melk-, pure chocolade en desserts.
Opmerkelijk is, dat er in Yunnan al eeuwen lang groene en post gefermenteerde thee geproduceerd wordt, maar dat de productie van zwarte thee pas in 1939 op gang kwam.
- Herkomst: China
- Regio: Yunnan
- Oogstperiode: April Mei
- Cultivar: Menghang Daye
- Gradatie: Second Grade
- Infusie: Koperrood
- Smaak: Tonen van rozijnen, blauwe druiven, cacao, bruine suiker, honing, caramel, moutig
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
- Lekker bij: Gerechten met paddenstoelen, geroosterd vlees, Aziatische- umamirijke- en pittige gerechten, brie, camembert, chocolade (desserts, cake) en gebak met caramel of créme brûlée
Recept: 13 gram (5 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 85-95℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.