Met een zacht, zoet aroma van krenten en caramel en een volle smaak is dit een aanrader
Uitgebreide omschrijving: Andere namen voor deze thee zijn ook wel Dian Hong, Golden Yunnan of Yunnan Golden Buds. De blaadjes van deze Yunnan Gold zijn voorzichtig bewerkt tot een prachtige zwarte thee. De mooie gouden tips geven de infusie een mooie amber kleur. Ook koud gedronken of als ijsthee blijft deze thee mooi zacht en wordt niet astringent of bitter.
Deze blaadjes zijn vaker op te schenken.
Opmerkelijk is, dat er in Yunnan al eeuwen lang groene en post gefermenteerde thee geproduceerd wordt, maar dat de productie van zwarte thee pas in 1939 op gang kwam.
- Herkomst: China
- Regio: Yunnan
- Oogstperiode: April Mei
- Cultivar: Menghang Daye
- Gradatie: Second Grade
- Infusie: Koperrood
- Smaak: Tonen van rozijnen, blauwe druiven, cacao, bruine suiker, honing, caramel, moutig
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept:
13 gram (5 maatschepjes)
1 liter zacht water
85-95℃
2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.