Gouden wenkbrauw thee
Jin Jun Mei is een prachtige en een erg gewaardeerde zwarte thee uit de Wuyi-mountains in de provincie Fujian, China. Deze thee is ontwikkeld in 2006. Hij wordt alleen gemaakt van de jongste theebuds die in het vroege voorjaar van de theeplant zijn geplukt. De buds worden volledig geoxideerd en geroosterd om een thee te geven die zoet, fruitig en bloemig van smaak is, met een lange zoete nasmaak (aftertaste) De thee is prachtig helder oranje van kleur. De kleur van het gedroogde theeblad is donker met gouden haartjes.
Als je van Jin Jun Mei houdt, is het ook leuk om de (ongerookte) Lapsang Souchong te proberen. Deze is gemaakt van het tweede en derde theeblad van dezelfde plant. Plukkers plukken de bud in een mandje voor de Jin Jun Mei en de twee blaadjes daarna in een mand voor de Lapsang Souchong (letterlijk 2de en 3de blad)
Herkomst: China, Wuyi Mountains
Regio: Fujian, Feng Shui Guang
Hoogte: 800m
Oogstperiode: 10 April 2020
Gradatie: High End
Cultivar: Mei Zhan
Kleur: Amber
Aroma: Zoete aardappel, honing
Smaak: Zacht, zoet, honing, rijp steenfruit
Cafeïnehoudend: Ja
Biologisch: Nee, groeit in een gebied waar pesticiden en bodemverbeteraars niet nodig zijn
Recept: 6 gram (4 maatschepjes) | 500ml zacht water | 80-95℃ | 2 minuten
Gaiwan, advies van Cindy: 4,5-5 gram thee, 100-110ml zacht water, 85-90℃
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.