Een licht geoxideerde oolong met veel laagjes en een fris groene kleur
Deze oolong kenmerkt zich door zijn mooie frisgroene uiterlijk van een volledig blad. De nieuwe blaadjes worden geplukt en verwelken in de zon om vocht te verliezen en een chemisch proces op gang te brengen wat belangrijk is voor de uiteindelijke smaak. De blaadjes worden licht gerold en verhit om een zo fris mogelijk blad over te houden.
De theeboer heeft er voor gekozen om deze thee niet tot balletjes te rollen en eigenlijk is dit nog een soort vers, onaf product
Deze thee is vaker op te schenken en zal bij elke infusie weer nieuwe smaken los laten.
- Herkomst: Taiwan
- Regio: Pinglin
- Oogstperiode: Februari 2022
- Cultivar: Jin Xuan / Qing Xin
- Infusie: Zacht geel/groen
- Smaak: Zacht, toast, boterig, bloemig en zoet
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch ingekocht: Nee
Recept 12 gram | 1 liter zacht water | 95℃ | 2-3 minuten
Taiwan of Yixing potje: 4-5 gram, 120ml, 45 sec, 30 sec, 30 sec, 45 sec, 50 sec..
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.