Bijzondere thee, met een honing zacht en warm karakter
Oriëntal Beauty wordt ook wel Dong Fang Mei Ren genoemd of Bai Hao, White- of Silvertip Oolong, Eastern Beauty, Champagne Oolong of Pong Fong Cha
De thee wordt eerst lang verwelkt tot 13-25% vocht. Het is zwaar geoxideerde oolong (70-80%), licht geroosterd. De thee heeft een natuurlijk fruitig aroma zonder wrangheid. De blaadjes hebben verschillende kleuren van lichte buds tot donkere blaadjes.
De Jacobiasca Formosana is een klein sprinkhaan achtig beestje wat de blaadjes aan vreet waardoor het blad verandert van samenstelling. Hierdoor ontstaat op de bijtplekken al oxidatie, die het chemisch proces in het blad verandert, wat een geweldige zoetheid tot gevolg heeft. De blaadjes worden pas laat in de zomer geoogst omdat dan de Jacobiasca formosana is geweest. Hierdoor verdorren ook veel blaadjes waardoor de oogst minder is (40-50%) en dit de prijs omhoog drijft. Toch is de smaak zo mooi dat de theeboeren dit er voor over hebben. Voor deze Oolong worden allen de bud en 2 blaadjes geplukt. Dat is anders dan bij de meeste oolongs, waar 4-5 blaadjes worden geplukt.
- Regio: Taiwan, O’Mei, Xin Zhu County
- Shu Family Estate
- Oogstperiode: Juli
- Hoogte: 600-1000m
- Cultivar: Cing Xin
- Infusie: Honing, goud
- Smaak: Hout, warm, kruidig, zoet/droog steenfruit, honing
- Gradatie: High End
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch ingekocht: Nee, wel geproduceerd met natuurlijke landbouw technieken, hand geplukt, low pesticide
Recept 12 gram | 1 liter zacht water | 95℃ | 1 minuut
Best gezet in een Gaiwan, 5 gram op ongeveer 120ml, 95 graden, 40 sec, 30 sec, 30 sec, 40 sec, 50 sec
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.