Thee uit de hoge bergen
De groene thee van de Ceylon Diyanillakelle Tea Estate brengt ongeveer de hoogst groeiende thee van Sri Lanka rechtstreeks naar je kopje. Uit het hart van het hoogland, op glooiende theeplantages (waar vroeger koffie stond) en frisse berglucht, groeit deze bijzondere thee op een hoogte tussen 1300-1400 meter boven zeeniveau. Deze hooggelegen omgeving zorgt voor langzamere groei, wat de thee verfijning en diepte mee geeft.
Bij de eerste slok proef je frisse tonen van jonge groene bladeren, een vleugje citrus en een subtiele zoetheid die doet denken aan honingmeloen. De thee is romig zacht.
De Diyanillakelle groene thee heeft een lichte body, perfect voor wie op zoek is naar een zachte en verfrissende thee. De geur is een mengeling van grassige frisheid en bloemige tonen, met subtiele hints van orchideeën en een vleugje jasmijn. Deze thee laat je ontspannen en opgefrist achter, lekker op elk moment van de dag.
- Herkomst: Sri Lanka, Nuwara Eliya
- Regio: Lindula, Diyanillakelle Tea Estate
- Cultivar: Verschillende Sinensis Assamica variëteiten
- Hoogte: 1370 meter
- Oogstperiode: Voorjaar
- Infusie: Zacht geel
- Aroma: Fris, fruitig
- Smaak: Vegetaal, bloemig,licht citrus
- Body: Licht
- Gradatie: Premium
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
- Lekker bij: Lichte gerechten zoals een salade met verse geitenkaas, sushi of gestoomde vis met een schijfje citroen of desserts zoals macarons of een luchtige citroentaart.
Gaiwan of Yixing pot: 4 gram | 110 ml zacht water | 100℃ | korte trektijd 30 sec-1 min
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.