Bancha? JA Bancha, niet te geloven..
Deze Bancha is van een hoge kwaliteit en is gemaakt van de eerst uitlopers na de tweede pluk (na Sincha en Sencha) De kleur van deze blaadjes is van een prachtig groen en als je de Umami smaak in de Japanse thee minder lekker vind dan is deze thee de geschikte Japanse thee om te proberen. Ja, nog duidelijk umami maar in een hele milde, zachte volle zoete vorm
- Herkomst: Japan, Yame Hoshino
- Regio: Kyushu, het zuidelijkste eiland van Japan
- Hoogte: 1080m
- Oogstperiode: Juni 2023
- Infusie: Fris groen
- Smaak: Intens, vol (bijna stroperig) en umami
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept:
Deze thee is te smaakvol om in een literkan te maken, gebruik hiervoor een klein potje of de traditionele Kyusu
5-7 gram (3 maatschepjes) 200ml, 50-70 graden, 1ste infusie 45 sec, 2de infusie 30 sec, 3de infusie 1min.
Ook als coldbrew heel mooi