Handgerolde groene thee en de geur van duizenden verse, betoverend geurende Jasmijnbloesems maken deze thee een pareltje!
Op de steile berghellingen wordt, rond het Qing Ming Festival, met zorg de groene thee geplukt met 1-2 blaadjes. Na het wokken worden de blaadjes met de hand gerold tot deze parels. Een enorm karwei! De thee wordt gedroogd en zorgvuldig verpakt. De Jasmijn bloesem is er pas in juli-augustus. Dan worden de thee en open bloesems in de koele nachten bij elkaar gebracht en kan de thee de betoverende geur in zich opnemen. Ook dit is een zorgvuldig proces om tot een betoverend eindresultaat te komen. De parels worden hierna weer gedroogd waardoor een licht rooster aroma ontstaat.
- Herkomst: China
- Regio: Fuding, Fujian
- Hoogte: 1200-2000 meter
- Oogstperiode: April, rond Qing Ming. Bloesems juli-augustus
- Infusie: Geel groen
- Smaak: Licht zoet, rond, vol,zacht en fris met subtiele Jasmijn tonen
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept: 13 gram | 7 maatschepjes | 1 liter zacht water | 90℃ | 2 minuten
Gaiwan: 4 gram | 110 ml zacht water | 90℃ | 1-2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.