Deze hoge kwaliteit Yellow Dragon is een van de bekende gele theesoorten in China.
De jonge blaadjes worden geplukt op de hellingen in de Dhongzai regio in Yunnan. Gele thee wordt verwerkt als groene thee met een extra stap: het drogen wordt gestopt voordat de thee droog is. Daardoor ontstaat nog een licht oxidatie-proces, waarbij de thee gaat zweten en extra mildheid krijgt door een chemisch proces wat gestopt wordt door de thee op een hoge temperatuur verder te drogen
Deze Yellow Dragon heeft een groen bruin blad
De tweede generatie van de Dong familie verbouwt en verhandelt de thee uit deze biologische theetuin sinds 1990.
Opa Dong verdiende zijn inkomen in de bosbouw. Zijn interesse in de natuur en zijn wens om zijn familie van gezonde producten te voorzien maakten dat hij thee ging verbouwen zonder gebruik van chemicaliën.
De theetuinen in Dongzhai hebben een sociale verantwoordelijkheid. De arme, kleine theeboeren uit verschillende andere regio’s kregen vanuit de overheid de kans om hier naar toe te verhuizen. Ongeveer 400 families hebben in Donghzai werk gevonden. Voor kinderen is er onderwijs en er is opvang voor de jongste kinderen.
Na school zijn er mogelijkheden om te sporten (voetval, basketbal, badminton)
De boeren hebben allemaal hun eigen stuk land op voorwaarde dat ze geen chemische kunstmest en geen chemische verdelgingsmiddelen gebruiken. Door de boeren deze sociale voordelen te bieden hoopt Mr. Dong op inzet van de boeren over een lange termijn
- Herkomst: China, Yunnan (Pu’er), Simao, Zhengwan
- Regio: Dongzhai, familie Dong (Dai etniciteit)
- Oogstperiode: Voorjaar
- Hoogte: 1500m
- Infusie: Geel groen
- Smaak: Cacaotonen, kruidig, rijp geel fruit
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept: 11 gram (6 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 70-90℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.