Deze speciale theeplant produceert deze tere witte, ongeopende bladpuntjes en 2 blaadjes die herkenbaar zijn voor deze mooie kwaliteit.
Witte thee uit de Chinese provincie Fujian. Ook wel bekend als Pai Mu Tan, of White Peony, is een zoete, milde thee gemaakt van ongeopende thee blaadjes (buds) en de twee nieuwste bladeren onder de knop. Het vers geoogste blad wordt gedroogd in de zon. De natuurlijke oxidatie die plaatsvindt, geeft Bai Mu Dan mooie zachte smaken. Hierna wordt hij alleen nog even gestoomd en gedroogd. De geur is warm, bloemig en rijk zoals fruit bloesems. De drank is goud en licht en geeft een zacht mondgevoel. Als je net begint met de verkenning van witte thee, of zelfs alleen maar thee in het algemeen, zal onze Bai Mu Dan thee een prachtige kennismaking zijn.
- Herkomst: China
- Regio: Noord Fuijan, Fuding
- Cultivar: Zhengha Dai Bai
- Gradatie: Grade 1
- Infusie: Geel met een vleugje bruin
- Smaak: Deze aantrekkelijke thee smaakt zacht en is aangenaam fris en zoet
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept: 2 gram (2 maatschepjes) | 0,2 liter zacht water | 70℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.