Heerlijke thee van deze mooie cake!
De thee voor deze prachtige cake is in 2013 geoogst. De plukstandaard voor deze thee is 1 bud en 2 blaadjes waardoor het een Advanced Bai mu dan cake wordt genoemd.(Gao Ji Bai Mudan)
In 2017 is deze thee geperst zodat hij kan gaan fermenteren, als het een Pu Er was, hadden we gezegd dat deze cake 6 jaar oud zou zijn.
Je hebt verschillende kwaliteiten blad, bestaand uit meer en minder buds per kilo.Shou Mei heeft bijvoorbeeld meer blad dan knoppen. Gong Mei daarentegen bevat meer buds. Deze cake bestaat uit Gong Mei.
Gradaties: 1: Bai Hao Yin Zhen, 2: Bai Mu Dan/ White Peony, 3: Gong Mei 4: Shou Mei
Deze thee is meer dan 7 jaar oud en valt onder de categorie: Treasure. Door een hele langzame oxidatie zijn de enzymen gertansformeerd naar geurig steenfruit/ meloenschil.
- Herkomst: China, Fujian
- Regio: Zhenghe, Jinping village
- Cultivar: Da Bai
- Oogstperiode: April 2013
- Infusie: Zacht oranje
- Aroma: Fruitig perzik, lychee, bloemen, hooi, pruim, kruiden
- Smaak: Zacht zoet
- Body: Medium/vol
- Gradatie: High
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Gaiwan of Yixing pot: 5 gram | 110 ml zacht water | 90-95℃ | korte trektijd 30 sec-1 min
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.