Deze thee ziet er bijzonder uit en bestaat niet uit jonge theeblaadjes maar de eerste knoppen die in de winter en vroeg voorjaar als eerst ontstaan. Deze thee kan dan ook maar een keer per jaar worden geplukt
Jonge knoppen van de wilde theebomen worden geplukt voordat het jonge blad zich gaat ontwikkelen. In sommige knoppen vind je al een jong blaadje. Dit zou normaal uitroeien tot een nieuwe tak of een blad. Deze knoppen zijn vrij hard zodat ze goed beschermd zijn tegen de kou en dieren voordat ze open gaan.
Deze knoppen moeten respectvol en spaarzaam geplukt worden om te voorkomen dat de theeboom er onder lijdt en geen nieuwe takken meer produceert.
Deze thee wordt ook wel Pu Er genoemd omdat hij van de variëteit wordt gemaakt waar ook Pu Er van wordt gemaakt. Deze thee ondergaat alleen een droogproces en geen fermentatie proces zoals bij Pu Er
Cinees gezegde over witte thee:
一年茶、三年药、七年宝 – First Year it’s Tea, In the third year it’s medicine, after seven years it’s treasure!
In de Chinese geneeskunde zegt men dat witte thee helpt om je lichaam te koelen en de bloedsomloop te stimuleren, deze thee is dan ook jaren te bewaren
- Herkomst: China
- Regio: Zuid West Yunnan
- Oogstperiode: Februari-Maart
- Hoogte: 1500m
- Cultivar: Assamica Dehongsis
- Infusie: Helder en heel licht geel
- Smaak: Zacht en fruitig (guave, ananas), salmiak
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept: 5 gram | 120ml zacht water | 90-100℃ | 30 sec- 1 min
Westers: 6 gram | 500ml zacht water | 90-100℃ | 2-3 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.