Witte thee om in alle rust van te genieten.
Van alle witte theesoorten is de witte thee de soort die het minst aan bewerking kent. Tijdens de pluk is men uiterst zorgvuldig dat de buds, de eerste uitlopertjes niet beschadigd raken. Bij de fabriek aangekomen verwelken ze een beetje in de zon voordat ze gedroogd worden. De blaadjes worden niet gerold en gaan daardoor niet oxideren. Alle mooie smaken blijven binnenin het blad.
Het karakter van deze thee is subtiel met een mooie smaak van honing, bloemen, verse walnoten en pas gemaaid gras. Samen vormen ze zoete nuances en een zijdezachte thee.
- Herkomst: China
- Regio: Fujian, Tai Mu Mountain
- Hoogte: 400-680 meter
- Oogstperiode: Eind maart, begin April
- Cultivar: Fuding Da Bai
- Gradatie: First Grade
- Infusie: Licht geel
- Smaak: Honing, bloemen, verse walnoten en pas gemaaid gras
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch ingekocht: Ja
Recept: 2 gram (2 maatschepjes) | 150 ml zacht water | 70-90℃ | 2-3 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.