Deze mooie witte thee heeft een groot blad en mooie zilveren tips
Andere namen voor deze thee zijn ook wel Pai Mu Dan, Pai Mu Tan of Mudan White tea. De typische smaak van Bai Mudan komt door de behandeling en vooral van de variëteit van de theeplant zelf.
Bai Mu Dan is een witte thee, vrijwel niet geoxideerd. Enzymen (polyfenolen) van de theebladeren ondergaan door verwelken een natuurlijk chemisch proces. Hierdoor ontstaat de uiteindelijke smaak en het aroma van de thee. De bladeren worden vervolgens verhit/ gedroogd en verpakt. De behandeling van de bladeren is voorzichtig om te voorkomen dat de celstructuur breekt. Zodra de celwanden worden gebroken, wordt oxidatie van de bladeren versneld en de kwaliteit wordt hierdoor aangetast. Afhankelijk van het weer, de weersomstandigheden tijdens het plukken en het typische karakter van de variëteit van de theeplant, kunnen het aantal zon-uren duren van 1uur tot 3 dagen. Hoewel de stappen in de verwerking eenvoudiger zijn dan die voor andere theesoorten, bestaan er tijdens het lange proces veel variabele factoren, waardoor de thee kostbaarder wordt. Bijvoorbeeld een plotselinge regenbui tijdens dit proces kan vernietigend zijn
- Herkomst: China
- Regio: Oost Fujian
- Oogstperiode: Voorjaar
- Cultivar: Fuding Dai Bai
- Infusie: Deze thee heeft een bleek groene, gouden kleur
- Smaak: Deze thee heeft een een verleidelijk zachte smaak en kan ook koud gedronken worden. De geur is bloemig.
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept: 2 gram (2 maatschepjes) | 0,2 liter zacht water | 80-90℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.