Deze thee kenmerkt zich door donkerbruine blaadjes met gouden tips.
Een speciale thee van waarschijnlijk een van de mooiste theetuinen hoog in de Himalaya. Deze thee wordt met de hand gemaakt van de tere herfstblaadjes. Met zijn lange, gedraaide donkerbruine kruidig tere blaadjes met gouden puntjes is dit een echte aanrader.De theetuin ligt op 1600-2000 meter hoogte, maar 65 km van Darjeeling in India. Het koude klimaat en wat minder regen zorgt ervoor dat de planten in een stresssituatie komen. Hierdoor ontstaat een ingewikkeld proces van chemische reacties waardoor deze thee een geweldig aroma krijgt en een prachtige smaak ontwikkelt.
Er werken 236 mensen bij Jun Chiyabari. Daarvan is 80% vrouw. Een groep vrouwen met hoofddoeken zitten bij elkaar op de houten vloer in een cirkel. Ze onderzoeken de theeblaadjes die ingepakt gaan worden. Sommige lachen, sommige van hen zijn met elkaar in gesprek terwijl ze doorwerken. Ze werken zich door de duizenden blaadjes om de beschadigde of gebrekkige blaadjes er tussenuit te halen. Dit proces heeft geoefende vingers nodig, handigheid en concentratie.
- Herkomst: Nepal
- Regio: Jun Chiyabari Estate, Oostelijk Himalaya gebergte
- Oogstperiode: Herfst
- Cultivar: Planten uit Nepal, Darjeeling Taiwan en Japan
- Gradatie: First Grade
- Infusie: De infusie is goud geel als honing van kleur
- Smaak: Honing, pruimen, nectarines, bloemen en licht notig
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept: 12 gram (7 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 95℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.