De vorm van de blaadjes kenmerkt de thee: kogelvormig. Een van de bekendste groene thee soorten.
Andere namen zijn ook wel: Gunpowder (parelthee), Gong Xi Cha (prachtige opmars). De blaadjes hebben een mooie diepgroene kleur, wat een mooie kwaliteit waarborgt. De thee ruikt naar droge kruiden, stro en biezen. Zhu Cha was een van de eerste theesoorten die verscheept werd naar Groot Brittannië in de 18de eeuw. In China wordt deze thee ook wel parelthee genoemd.
De thee wordt in noord Afrika veel gebruikt met verse munt. Het haalt de bitters uit de infusie zonder dat de smaak of kleur wordt aangetast. De enorme hoeveelheid suiker die hier ook in gebruikt wordt speelt ook een grote rol. Zhu Cha wordt meestal gemaakt in gemechaniseerde fabrieken en kent wel 16 verschillende gradaties.
- Herkomst: China
- Regio: Zhejiang
- Oogstperiode: April
- Infusie: Geel, licht groen
- Smaak: Verfrissend, met een zoete noot en lichte bitters
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept: | 12 gram (5 maatschepjes) | 1 liter water | 90℃ | 1 minuut
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.