Een must have voor de Japanse thee liefhebber!
De schrijfster van dit boek is Simona Zavadckyte, Litouwse, thee professional en thee docent. Simona heeft als doel om Japanse thee wereldwijd bereikbaar te maken. Ze woont sinds 2013 in Japan en spreekt de taal vloeiend. Haar liefde voor het land en de thee, de moeizame zoektocht naar goede literatuur over Japanse thee, maakte dat ze zelf op onderzoek ging en dit prachtige naslagwerk schreef. Haar thee ervaring deed ze in eerste instantie op bij Obubu teafarm maar ze liet zich niet weerhouden om uitgebreid onderzoek te doen in de verschillende theetuinen in heel Japan, waarbij ze verschillende educatieve projecten heeft opgezet.
Thee is al honderden jaren een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. De laatste jaren is de nieuwsgierigheid naar Japanse thee over de hele wereld toegenomen. Informatie hierover in het Engels is redelijk beperkt en vrij sporadisch.
Dit boek is de eerste veelomvattende bron over Japanse thee in het Engels. Hierin lees je hoe Japanse thee wordt verbouwd en verwerkt en welke verschillende soorten thee in Japan worden gemaakt.
Daarnaast leer je over de chemische samenstelling van Japanse groene thee en hoe je deze het best zet.
Je zult ontdekken hoe de geschiedenis van Japanse thee zich heeft ontwikkeld en wat de huidige situatie is. Daarnaast leer je over de Japanse theeceremonie en thee servies voor Japanse thee. Alles bij elkaar zal het boek een betrouwbare bron zijn voor je theestudie en een professionele theecarrière.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.