Unieke thee uit Wuyishan
Deze thee komt van een Oolong variëteit die in de jaren 90 vanuit Fujian(Yian Ou) naar Wuyishan is verplaatst, ongeveer 150km verderop.
Dongfen in de provincie Jianou (ten noorden van Fujian) is de geboorteplaats en het belangrijkste productie gebied van deze variëteit. Het is de geboorteplaats van deze Qingxin Oolong die overal in Taiwan terug is te vinden.
Dit is een variëteit die niet hoog (ongeveer 1.20 meter) wordt maar meer in de breedte groeit. De takken en bladeren zijn plat en donker groen. De bladpunt is rond en het blad naar beneden gebogen. De hoofd bladnerf is duidelijk zichtbaar en sterk.
De bloemen zijn klein in rood met wit.
De vorm van de gedroogde thee is compact en dicht, het blad is wat gedraaid. De bladeren hebben een diep donkere bruin/ zwarte kleur en het natte bald is donkerbruin met wat donkergroen
De smaak is mild en mineraal met een mooie, dikke body en een zoete afdronk. Er is een zoetheid van gedroogd fruit die moeilijk precies te plaatsen is, wat dit een totaal verse en unieke thee maakt om van te genieten en te vergelijken met de meer klassieke Wuyi variëteiten!
- Herkomst: China
- Regio: Wuyishan Da Shui keng
- Hoogte: 400 meter
- Cultivar: Qingxin
- Leeftijd bomen: Ongeveer 35 jaar
- Oogstperiode: 2 mei 2021
- Infusie: Helder goud
- Aroma: Geroosterd, mineraal, zoet
- Smaak: Zacht, zoet, rijp steenfruit (perzik), biscuit, romig
- Roast: Medium (3x)
- Body: Vol
- Gradatie: High End
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
- Lekker bij: Medium volle kaas, spicy gerechten
Westerse zetmethode: 12 gram op 1 liter kokend water, 2 minuten trektijd
Gaiwan: 5 gram op 110ml water 45 sec – 1 min trektijd. Tot 10 infusies mogelijk
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.