Deze gedroogde Kamillebloesems laten de zon schijnen in een infusie waar veel goede eigenschappen aan worden toegekend.
De naam Kamille komt van een Grieks woord, wat ‚grondappel’ betekent. Het verwijst naar de geur die lijkt op appel. Ook ruikt deze sterk naar honing. De infusie wordt veel gedronken in Griekenland.
De eenjarige Kamilleplant wordt ongeveer 20-40 cm hoog. De bloemen bestaan uit een ‚bos’ gele buisbloemen en witte lintbloemen die samen het kamillebloempje vormen. Deze worden gebruikt in de infusie.
- Herkomst: Hongarije
- Cultivar: Matricaria recutita
- Infusie: Licht geel
- Smaak: Licht zoete bloemensmaak met een zachte, aardse ondertoon
- Cafeïne houdend: Nee
- Biologisch: Ja
Recept: 6 gram (7 maatschepjes) | 1 liter zacht water |100℃ | 5-10 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.