Mandarijn en Pu Er, een gouden combinatie!
De smaak van mandarijn en Pu Er gaan zo mooi samen dat je vanzelf van deze pu er gaat houden. een mandarijn weegt ongeveer 30 gram.
Cooked Pu Er heeft een milde, zachte wat aardse smaak die super goed combineert met patisserie en aziatische smaken. Het wordt in China dan ook meestal gedronken bij het diner om de spijsvertering te stimuleren.
Deze mandarijnen zijn rijp geplukt, leeg gemaakt en gevuld met een goede kwaliteit Pu Er. Hierna zijn ze in een oven op lage temperatuur gedroogd waardoor de smaak van de mandarijn goed in de thee is getrokken.
Een mandarijn is goed voor een grote theepot (crush de mandarijnschil om sneller effect te krijgen). Als je een kleiner potje gebruikt, verdeel de mandarijn dan in stukken waarbij je thee neemt, en een deel van de schil, om te trekken.
De olie kan uit de mandarijnschil trekken wat een wit laagje op de mandarijn veroorzaakt. Dit is geen schimmel en kan gewoon gedronken worden.
- Herkomst: China, Yunnan
- Regio: Xishuanbanna
- Cultivar: Da Ye Zhong
- Oogstperiode: Voorjaar
- Infusie: Zwarte koffie kleur
- Aroma: Zacht aards, citrus
- Smaak: Zacht, warm, mild, fris
- Body: Vol
- Gradatie: Premium
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
- Lekker bij: gebak, koekjes, aziatisch eten
Gaiwan of Yixing pot: 7 gram | 110 ml zacht water | 80℃ | korte trektijd 30 sec-1 min
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.