Thee uit heilige bomen op grote hoogte..
Deze thee groeit tussen de 1200 en 2500 meter tussen rijst, varens, palmbomen en orchideeën. De wortels kruipen diep in de vruchtbare aarde en de blaadjes groeien in de schone berglucht. Dit is een thee, geproduceerd zonder meststoffen of pesticiden. Traditioneel worden deze ‘voorouderbomen’ beschouwd als heilige bomen.
Op deze manier konden de H’Mong en Z’Dao de thee voor de winter bewaren De thee kent ook geen houdbaarheid datum. Hoe ouder de thee wordt, hoe meer micro organismen zich ontwikkelen in de vorm van schimmels en bacteriën waardoor deze thee onder deze ethnische minderheden ook als medicinale thee wordt beschouwd.
Deze thee wordt door traditionele productie methoden gemaakt, waarbij een handgerolde groene thee wordt geroosterd op een hout gestookte plaat. Deze thee wordt in holle bamboe stengels geperst en boven een houtvuur gerookt. Hierin gaat de thee (door afwezigheid van zuurstof) fermenteren. Dit proces komt alleen goed op gang als er geen chemicaliën in de thee aanwezig zijn die de ontwikkeling van micro organismen voorkomen.
Deze thee wordt geproduceerd en verkocht om verantwoorde bedrijfsvoering te promoten, biodiversiteit te behouden, gemeenschappen te ondersteunen met respect voor hun ecologisch erfgoed en het bewaren van de rijkdom aan cultuur van de etnische minderheden Dao en Hmong
Lees hier mijn blog over Vietnam thee
- Herkomst: Noord Vietnam, Cao Bo
- Regio: Ha Giang
- Hoogte: 1200-2500m
- Oogstperiode: April 2020
- Pluk: 1-2 blaadjes
- Infusie: Donker bruin
- Geur: Zacht, aards
- Smaak: Vol, aards en krachtig
- Body: Vol
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept: 6 gram | 120ml zacht water | 100℃ | 15-30sec trektijd
Westerse methode: 12 gram | 1 liter zacht water | 100℃ | 2 minuten trektijd
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.