Deze Raw (Sheng) Pu Erh is gemaakt van het blad van oude bomen. Deze bomen groeien hoog in de bergen, rond 1800 meter en zijn rond de 300 jaar oud. Ze worden ongeveer 4-5 meter hoog en de stam heeft een doorsnee van 10-35cm. Om te plukken gebruikt men een houten ladder om de boom niet te beschadigen door er in te klimmen. De pluk standaard voor deze Pu Er is de bud en 1 of 2 blaadjes.
De hoogte van de theetuin maakt dat er geen auto’s kunnen rijden en dat alle thee te voet en met de hand geplukt wordt. De thee van deze oude bomen groeit in een natuurlijke omgeving waar geen menselijke interventie is en waardoor ook geen bestrijdingsmiddelen of bodemverbeteraars nodig zijn
De theeboer: Meneer Yang uit het kleine dorp Huidui, maakt samen met omliggende theeboeren al 30 jaar thee. Doordat andere boeren al balletjes rolden met bloemen erin is Mr. Yang met verschillende soorten Pu Er gaan experimenteren tot een prachtig resultaat. Deze balletjes bestaan dus niet uit thee van dezelfde variëteiten maar een mix van Ancient tea trees en Taidi (van Jinggu Dabai Cha) theeplanten (hoge kwaliteit Pu Er)
Deze Tuo Cha’s (nestjes) zijn vaak op te schenken in een Gaiwan / Yixing theepot. Elke infusie zal anders smaken. Een Dragon Ball weegt ongeveer 6-7 gram.
- Herkomst: China, Jinggu, Pu Er city. Theetuin Jiu Tai Po Teagarden
- Regio: Yunnan
- Hoogte: 1800 meter
- Oogstperiode: April 2017
- Infusie: Geel/groen
- Smaak: Zacht en fris, lichte bitters met een zoete aftertaste
- Cafeïnehoudend: Ja (maar ongeveer 20% minder dan een kop koffie)
- Biologisch: Nee, maar komt hoog uit de bergen waar geen pesticiden en bodemverbeteraars nodig zijn
Recept Westerse methode: 1 Dragon Ball | 0,5 liter zacht water | 100℃ | 1-2 minuten
Gong Fu Cha / Gaiwan: 1 Dragon Ball | 100-120 ml zacht water | 10 infusies : Wassen, 80sec, 70sec, 60sec, 20sec, 30sec, 40sec, 50sec, 60sec, 70sec, 110sec
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.