Een mooie, milde zwarte thee, geschikt voor elke dag
Tussen Nuwara Eliya en Horton Plains ligt het district Dimbula. De theesoorten worden aangeduid als “high grown”, aangezien vrijwel alle theeplantages boven een hoogte van 1.250 m liggen. De complexe topografie van de regio produceert een verscheidenheid aan microklimaten, die verschillen in smaak produceren.
Het is nat en mistig voor een groot deel van het jaar, en de theetuinen op het westen, zijn doorweekt door de moesson tussen mei en september. Dimbula profiteert van de koele, droge wind van het westerse ‘kwaliteitsseizoen’, een periode die begint rond de jaarwisseling en doorloopt tot maart of begin april. De theetuinen van Dimbula leveren hun beste thee tijdens dit seizoen, wanneer de lucht fris en koel is overdag terwijl de nachten koud en winderig zijn.
Kenmerken van Dimbula thee: een thee die een fijne goudoranje tint in de beker produceert en die verfrissend zacht is.
Theegroeit op verschillende hoogtes in Sri Lanka, dit wordt aangegeven in kwaliteit van de theesoort die zich kenmerkt in de verschillende laagjes in smaken waardoor de thee meer of minder complex wordt. Thee die hoog groeit, groeit langzamer en kan meer smaken concentreren.
Low grown: 0-550 m Medium grown: 550-1.050 m High grown: 1050-2250 m
- Herkomst: Sri Lanka
- Regio: Dimbula
- Hoogte: Medium High Grown: 800-1400 meter
- Oogstperiode: Januari-April
- Cultivar: Kuntze Hybrids en Kitamura Hybrids
- Infusie: Koperrood, oranje
- Smaak: Fruitig, kruidig, licht wrang,
- Caffeïnehoudend: Ja
- Biologisch ingekocht: Nee
Recept:
13 gram (6 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 80-95℃ | 2 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.