De tweede pluk is van deze Assam de mooiste.
Assam is een staat in het Noord-Oosten van India met zo’n 26 miljoen inwoners. De staat is groen en vruchtbaar waardoor er enkele van India’s beste theeplantages liggen. De zwarte thee Assam komt uit deze staat en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken.
Sinds de 17de eeuw wordt er al thee gedronken in Europa, maar toen kon deze thee nog niet concurreren met de thee uit China en Japan. Tegenwoordig is de helft van de theeopbrengst uit India afkomstig uit Assam.
Assam thee wordt gemaakt van een sterkere variëteit theeplant de Camelia Sinensis Assamica, een variëteit met grotere, stuggere bladeren en een krachtige moutige smaak. Deze variëteit is beter bestand tegen de tropische omstandigheden in Assam. Assam (samen met Zuid China) is een van de twee regio’s ter wereld met inheemse theeplanten. In Assam heerst een klimaat waarbij het tijdens de monsoon erg nat is. Er valt 250-300 mm regen per dag terwijl de temperatuur vaak 40 graden bereikt. Dit tropisch klimaat, in combinatie met de Assam variëteit, zorgt voor de moutige smaak waar de thee om bekend staat. Doordat de thee vrijwel op zeeniveau groeit krijgt hij een mooie frisheid, de moutige smaak en een heldere kleur.
TGFOP1: Tippy Golden Flowery Orange Pekoe, gradatie 1
Een hoge kwaliteit met veel lange blaadjes maar wat minder buds dan de Phuguri
- Herkomst: India
- Regio: Assam
- Hoogte: 65 meter
- Oogstperiode: Mei-Juni
- Cultivar: BBK 35
- Gradatie: First Grade
- Infusie: Mahonie
- Smaak: Vol, veel body
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch: Ja
Recept:12 gram (5 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 80-90℃ | 2-3 minuten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.