Donker blad, met een prachtig oranje infusie, een verleidelijke oolong uit de Tai Mu Mountains
Deze thee wordt gemaakt van een zeldzame cultivar waar normaal de kwalitatief hoge, licht geoxideerde, oolongs van worden gemaakt.
Waar deze mooie oolongs eigenlijk niet oxideren, is deze thee volledig geoxideerd door een langdurige blootstelling van het gerolde blad aan de lucht, voor het verhitten. Hierdoor is het een zwarte thee geworden van een oolong variëteit.
De thee heeft al veel bloemigheid (gardenia) in zich maar door de oxidatie wordt deze zoet.
- Herkomst: China, Fujian
- Regio: Fuding, Tai Mu Mountain
- Cultivar: Jin Guan Yin
- Hoogte: 400-600 meter
- Oogstperiode: Eind april
- Infusie: Honing goud, oranje
- Aroma: Zacht, zoet, bloemig, biscuit, fruitig
- Smaak: Zoet, mild, mout
- Body: Vol
- Gradatie: High
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch: Nee
Gaiwan of Yixing pot: 5 gram | 110 ml zacht water | 90-100℃ | korte trektijd 30 sec-1 min
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.