GABA komt van nature voor in thee
Deze thee wordt ook wel Jiayelong tea genoemd. Ongeveer twee weken voor het plukken is deze thee gedeeltelijk overschaduwd, wat een verhoogde productie van glutaminezuur veroorzaakt. Tijdens het productie proces wordt alle zuurstof vervangen door stikstofgas, waardoor het eigenlijk een fermentatieproces wordt. Glutaminezuur wordt anaeroob omgezet in gamma-aminoboterzuur.
GABA is een afkorting voor Gamma Amino Butyric Acid (gamma-aminoboterzuur) Het speelt een belangrijke rol als neurotransmitter voor onze hersenen. Vaak wordt het ‘valium van de natuur’ genoemd
GABA is een van de drie bioactieve stoffen in thee (de andere twee zijn cafeïne en L-theanine). Terwijl cafeïne een stimulerend middel is, hebben GABA en L-Theanine beide eigenschappen die je kalmeren en mentaal ontspannen. Dus hier komt de uitdrukking vandaan dat thee kalmeert en verkwikt. Een yin en yang relatie (iets wat koffie niet heeft)
- Herkomst: Taiwan
- Regio: Nantou
- Hoogte: 1600-1700m
- Oogstperiode: Voorjaar 2020
- Cultivar: Cui Yu (Tres 13)
- Infusie: Geel, amber
- Smaak: Houtig, geroosterd, zoet, bloemig
- Cafeïnehoudend: Ja
- Biologisch ingekocht: Nee
Recept 12 gram | 1 liter zacht water | 95℃ | 2-3 minuten
Gaiwan of Yixing potje: 4-5 gram, 120ml, 45 sec, 30 sec, 30 sec, 45 sec, 50 sec..
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.