Shan Lin Xi is een prachtige thee uit het hooggebergte van midden Taiwan, een Gao Shan (hooggebergte thee)
Boterachtig en fris zijn kenmerken om deze thee te beschrijven. Esdoorns, wilde bloemen en vlinders omringen deze theeplanten.
Een hoge kwaliteitsthee, hoog uit de bergen. Dicht bij de Dong Ding Mountains alleen nog wat hoger.
Deze plek kenmerkt zich door het bijzondere microklimaat op een hoogte van zo’n 1800 meter. Dit is een voorjaarspluk. Door de ijle lucht groeit het blad langzaam. Het blad ontluikt langzaam en zuigt alle mineralen en voedingsstoffen uit de bodem op om nieuwe knoppen te vormen. Dit proef je ook. het is fris, jong blad.
Deze oolong is ongeveer 25% geoxideerd, niet geroosterd en daardoor mooi groen van kleur, de infusie heeft de intense kleur van lichte honing.
Als ik de smaak moet omschrijven als een witte wijn dan zou ik het benoemen als een frisse, volle smaak met een lange afdronk, en de smaken van rijp zomer fruit.
Stel je een wandeling voor in een exotisch bos, natte rotsen, orchideeën overal die hun bloesem- en nectargeur verspreiden. Fruitbomen met rijpe perziken, passiefruit en vanille. Zelfs de geur van cederhout komt licht naar boven.
Deze thee heeft een sterke Cha Qi, een grote energie waardoor je de thee diep in je lichaam voelt zakken.
- Herkomst: Taiwan
- Regio: Nantou
- Hoogte: 1900m
- Cultivar: Cui Yu (Tres 13)
- Oogstperiode: Voorjaar 2019
- Infusie: Zacht groen/geel
- Aroma: Bloemig
- Smaak: Zacht, zoet, complex, romig, toast
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept: 12 gram | 1 liter zacht water | 95-100℃ | 2 minuten
Gaiwan of Yixing pot: 4 gram | 110 ml zacht water | 100℃ | 50 sec, 40 sec, sec, 30 sec, 40 sec, 60 sec, 90 sec, 120 sec, 180 sec.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.