Ali Shan oolong wordt wel beschreven als de Champagne onder de oolongs
Deze regio in midden Taiwan met 18 bergen, staat bekend om zijn dichte bewolking en prachtige bergtoppen. Veel cipressen, kersenbomen, een overvloed aan vogels en wilde dieren.. Dit is een van de bekendste theegebieden van Taiwan, bekend om de Gao Shans, hoge bergthee soorten. Doordat de thee hoog groeit, groeit hij traag en ontwikkelt een hogere concentratie sap en essentiële olie, waaraan de thee zijn gelaagde, complexe smaak te danken heeft.
De thee kan makkelijk met 100℃ worden opgeschonken. Dit geeft een wat scherpere smaak, maar wil je een cremiger, zoetere smaak, neem dan 88-94℃ Bij een lagere watertemperatuur kan je eerste infusie in de Gaiwan best 1 minuut duren.
- Herkomst: Taiwan
- Regio: Zhangshuhu, Jiayi
- Hoogte: 1200-1300 meter
- Cultivar: Qing Xin
- Oogstperiode: November 2020
- Infusie: Geel, groen, helder
- Aroma: Bloemig (orchidee, jasmijn), fruitig (perzik, mango, citrus)
- Smaak: Zacht , bloemig, licht kruidig
- Body: Vol
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch: Nee
Recept: 12 gram | 1 liter zacht water | 95-100℃ | 2 minuten
Gaiwan of Yixing pot: 4 gram | 110 ml zacht water | 100℃ | 20 sec, 25 sec, 25 sec, 30 sec, 40 sec, 60 sec, 90 sec, 120 sec, 180 sec.
Hier zie je de verschillende hoogtes in Taiwan waarop thee groeit. Deze soorten groeien niet allemaal op dezelfde berg maar op de aangegeven hoogte.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.