Oude theebomen groeien in het meest vruchtbare oerbos van Taiwan. Hoge bergtoppen en een prachtig klimaat zorgen voor een van de mooiste theesoorten van Taiwan.
De bodem is vrij van pesticiden en bodemverbeteraars zijn hier echt niet nodig, de omstandigheden zijn hier perfect. Theebomen, omringd door mist , een vochtig en koel klimaat waar de blaadjes maar langzaam groeien en open gaan waardoor alle smaken geconcentreerd worden.
Locals plukken de thee waarna hij verwerkt wordt tot een zeldzaam, kostbaar product met een volle, zoete en bloemige geur. Deze thee wordt 2x per jaar geplukt, in het voor- en najaar.
- Herkomst: Taiwan
- Regio: Yu Shan
- Hoogte: 2600-2700 meter
- Oogstperiode: Voorjaar, mei, juni
- Cultivar: Qing Xin
- Gradatie: High end
- Infusie: Geel/groen
- Smaak: Vol, zoet, fruitig, boter, orchidee
- Cafeïne houdend: Ja
- Biologisch ingekocht: Nee, groeit zo hoog dat pesticiden en grondverbeteraars niet nodig zijn
Westers: 12 gram (6 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 98-100℃ | 2-3 minuten
Gaiwan of Yixing pot: 7 gram | 98-100℃ | 5 sec wassen, 15 sec, 15 sec, 25sec, 35sec, 45sec, 55sec, 65sec, 75sec, 85sec
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.